Tulevia tapahtumia

Uutisarkisto

Vesi suljetaan tiistaina 9.10. Vesi-Masa aloittaa runkoputkien tyhjennykset aamulla klo 8. (6.10.18)

Elojuhlat onnistuivat hienosti! Kiitokset kaikille, jotka osaltaan vaikuttivat juhlien onnitumiseen! Tulethan ensi torstaina 16.8. auttamaan telttojen, pöytien ja penkkien varastoimisessa klo 17-19. (13.8.18)

Vesiputken uudistus -lasku - Yhdistys on lähettänyt kaikille viljelijöille kevätkokouksen päätöksen mukaisesti vesiputken uudistamiseen liittyvän 140 euron laskun, jonka eräpäivä on 15.5. Tästä syystä valaistuksen uudistamiseen liittyvän valaistusmaksun eräpäivää on siirretty 30.9.2018 saakka (alkuperäinen eräpäivä oli 25.6.2018). Huomatkaa, että vesiputken uudistus -laskussa valaistusmaksun eräpäivä on virheellisesti 31.8.2018. (13.4.18)

VSPY:n kevätkokous pidettiin 25.3., ja löydät kokouksen pöytäkirjan jäsensivuilta. Huom! Jos olet unohtanut tunnukset, löydät ne postissa tuleen kokouskutsun viimeiseltä riviltä. (5.4.18)

Uusi opas Vallilan viljelijöille. Oppaasta löytyy perustietoa toiminnastamme sekä käytännön ohjeita eri tilanteisiin. Voit lukea oppaan täältä. (28.7.17)

Rottia torjutaan alueellamme!
Lue VSPY:n hallituksen tiedote asiasta! (29.6.17)

Vesiputken uudistus -lasku - Yhdistys on lähettänyt kaikille viljelijöille kevätkokouksen päätöksen mukaisesti vesiputken uudistamiseen liittyvän 140 euron laskun, jonka eräpäivä on 15.5. Tästä syystä valaistuksen uudistamiseen liittyvän valaistusmaksun eräpäivää on siirretty 30.9.2018 saakka (alkuperäinen eräpäivä oli 25.6.2018). Huomatkaa, että vesiputken uudistus -laskussa valaistusmaksun eräpäivä on virheellisesti 31.8.2018. (13.4.18)

Parkkipaikan kunnostus alkaa 9.10. Portin pieleen on tullut siirtokehotus ajalle 9.-26.10. (24h) (6.10.18)

Valojuhla lauantaina 24.11., tule mukaan! Klo 16 alkaen Toimelassa tarjolla keittoa ja glögiä viidellä eurolla sekä arpoja eurolla. Omat terästykset sallittuja. Katso infoa juhlista vielä tästä linkistä! (18.11.18)

Kestävää kesänviettoa kaupungissa / viljelijäkysely 2018

Osallistuthan Suomen Siirtolapuutarhaliiton viljelijäkyselyyn, johon pääset tästä. Vastausaikaa on 14.8. saakka. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan kolme 50 euron arvoista lahjakorttia. Huom! Jos haluat kyselystä paperiversion, ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen. (26.6.18)

Haitallisten vieraslajien torjuntaviikko 11.-15.6.2018 Teemaviikolla poistamme haitallisia vieraslajeja palstoilta ja alueeltamme. Pussita vieraslajit juurineen jätesäkkiin. Kaupunki huolehtii poiskuljettamisesta. Vieraslajien keräys jätesäkeissä roskakatoksen viereen nurmikolle.

Haitallisia vieraslajeja ovat mm. jättiputket, jättipalsami, kurtturuusu, komealupiini, tattaret, ruttojuuri, piiskut.

Lisätietoa lajeista (Haitallisten vieraskasvilajien torjumisohje) ja lisää hyödyllistä tietoa haitallisista vieraslajeista ja apua tunnistukseen löytyy vieraslajiportaalista osoitteesta www.vieraslajit.fi. (7.6.18)

Tarinateatteri Toimelassa 12.6.2018 klo 17. Vapaa pääsy! Katso mainos tästä. (7.6.18)

VSPY:n uusi hallitus on järjestäytynyt. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ja vuoden 2018 toimikuntien vetäjät ja muut vastuuhenkilöt löytyvät täältä.

Puutarhanhoitokysely - Aalto-yliopiston opiskelijoista koostuva ryhmä tekee Aalto-yliopiston projektikurssille projektia yhteistyössä erään puutarhavälinevalmistajan kanssa. Opiskelijat tarvitsevat projektinsa tueksi tietoa puutarhanhoitajilta ja ovat valmistelleet lyhyen, vain muutaman minuutin kestoisen, kyselyn, joka liittyy projektiin. Jokainen vastaus on heille arvokas, sillä niiden avulla he voivat parannella projektin lopputulosta ja varmistaa, että se on loppukäyttäjiä varten tehty. Jos olet halukas osallistumaan kyselyyn, löytyy se osoitteesta: https://goo.gl/forms/qFzeJOMF9ouw2WFt1. (6.11.17)

Vesi on avattu. Vesiputken kaivuu-urakan viimeistelytyöt jatkuvat vielä huomenna 21.4. (20.4.18)

Vuoden 2017 valokuvauskilpailuun tuli vain kolme osallistujaa, joten hallitus päätti olla jakamatta voittajaa. Osallistuneet kuvat ovat ihailtavissa täällä. (19.9.17)

Roskakatos suljettiin 16.10. (6.11.17)

Vesi suljettiin tiistaina 3.10. Jos et vielä ehtinyt puhaltaa mökkisi vesiputkia, voit yhä tehdä sen kompressorilla, jota säilytetään saunarakennuksen lähellä olevassa varastorakennuksessa (vasemmanpuoleinen ovi). Muista palauttaa kompressori kaikkine osineen takaisin varastoon heti puhallettuasi palstasi putket! (6.10.17)

Sähkölaskut on jaettu palstojen postilaatikoihin. (11.9.17)

Ylijäämäomenille käyttöä Omenasieppari-nimisen yrityksen toimintaideana on hakea talteen ylijäämäomenat pihoilta ja puristaa niistä omenamehua myyntiin. Poimijatiimit työllistävät osatyökykyisiä henkilöitä ja maksavat työstä kunnon palkkaa. Ilmoittautuneille palvelu ei maksa mitään ja lupaavat haravoida puiden alustatkin.

Voit lukea lisää toiminnasta Omenasiepparin sivuilta ja Facebookista. (15.8.17)

Hulevesisuunnitelmista infoa. Kumpulanpuron valuma-alueen hulevesisuunnitelma on esillä Toimelassa keskiviikkona 23.8.2017 klo 18. Tilaisuudessa käydään läpi projektin tilannetta sekä edellisessä 4.5. järjestetyssä asukastilaisuudessa jo esille nousseita asioita.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa osallistumaan. (15.8.17)

Sähkömittareiden tarkistus Pihlajapolulla - Sähkömittareiden toimivuus tullaan tarkistamaan lauantaista 22.7.2017 alkaen klo 11 ja siitä eteenpäin ainakin kahden viikon ajan (sadevarauksella). Tarkistus aloitetaan urheilukentän päästä. Jos haluat sopia jonkin muun ajan, niin sovi asiasta Matin (palsta 2) tai Maaretin (palsta 3) kanssa. (16.7.17)

Ruisleipäkurssi - Tule mukaan leipomaan ruisleipää 29.6.-1.7. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä. (22.6.17)

Haitallisten vieraslajien torjunta to-su 15.-18.6. Vieraslajien poistamista palstoilta ja alueeltamme. Jättäkää kitkentäjätteet jätesäkeissä roskakatoksen viereen. Täyttäkää jätesäkit puolitäyteen. Jätesäkit haetaan pois maanantaina 19.6. Jätesäkkejä on roskakatoksessa.

HUOM! Toimintakalenterin tiedoista poiketen, ei siirtolavaa Puolikuussa!

Talkootyönä voi myös kitkeä jättipalsamia alueen ulkopuolella (mm. pohjoispuolen ojan penkka). Jättipalsami kitketään multapaakkuineen jätesäkkiin. Jätesäkit voi jättää viikonlopun aikana junaradan penkalle Puolikuun portin luokse. (15.6.17)

Luonnonmukainen tuholaistorjunta -kurssi lauantaina 10.6.2017 klo 13 Pakilan siirtolapuutarhan kerhotalossa. Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumisohjeet täältä. (13.03.17)

Museomökille kaivattaisiin muutamaa uutta opasta kesäkaudeksi. Museokoordinaattori Harto Hänninen esittelee Museomökkiä ja museo-oppaan työtä halukkaille talkoolaisille lauantaina 20.5.2017 klo 13. Nähdään silloin Museomökin pihalla, Mansikkapolku 93 (tai sateen sattuessa saunan terassilla). Vanhat ja uudet museotalkoolaiset, tervetuloa! (5.5.17)

Sunnuntaina 11.6. oli Toimelassa yleinen keskustelutilaisuus kaikenlaisista Vallilan asioista sekä infoa uusille ja vanhoille viljelijöille. Voit lukea koosteen tilaisuudesta täältä. (12.6.17)

Perjantaina 15.9. pidetään yhteiset Kesäkauden päättäjäiset! Aloitetaan klo 18 asiaohjelmalla eli mahdollisuus keskustella ja kertoa alueen ajankohtaisista asioista ja vaikkapa saada lisätietoa syyskokouksen 17.9. asialistalla päätettävänä olevista kohdista. Tarjolla ruoka-annoksia ja herkkuja. Soittamassa Karin bändi klo 19 - noin klo 22. Myynnissä myös Vallila-paitoja hintaan 5 euroa kpl. Voit tuoda kaverisikin mukaan iltaan päättämään kolea kesä lämpöisissä tunnelmissa! (päivitetty 11.9.17)

Facebook-info Toimelassa la 18.6. klo 15. Yhdistyksellä on julkinen facebook-ryhmä Vallilan siirtolapuutarha ja suljettu facebook-ryhmä VSPY ry. Mitä facebook on? Mitä tietoa pitäisi olla missäkin ryhmässä? Kuka voi kirjoittaa minnekin? Tilaisuuden ohjaavat Patrik ja Seppo. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! (Tilaisuuden mainos.) (8.6.16)

Katselmus polkujen leveydestä: Siirtolapuutarhan talkoissa 2.6. tarkasteltiin polkujen leveyksiä. Huomiot jaettiin palstojen postilaatikkoihin 12.6. Polkujen tarkastelu oli suuntaa-antava. Katselmuksen perusteella yhdistys haluaa kiinnittää viljelijöitten huomiota polkujen kulun esteettömyyteen ja palstoilta polun puolelle levinneiden kasvien, pensaiden ja rakennelmien poistamiseen. Tavoitteena on, että alueen polut ovat oikean levyiset ja suorassa linjassa. Polkujen leveys on 2,5 metriä (Porttitietä, Kirsikkapolkua ja Mansikkapolkua lukuun ottamatta). Osalle palstoista tehtiin merkintöjä maahan (vesiliukoinen maali) polun leveyden linjoista. Merkinnät ovat suuntaa-antavia. Merkintävärillä ei ole merkitystä. (13.6.16)

Kotipuutarha-lehti: Yhdistyksen jäsenet voivat tilata Kotipuutarha-lehden 15 euroa normaalihintaa edullisemmin. Jäsenetu koskee kestotilauksia, johon sisältyy myös sähköisen lehtiarkiston käyttöoikeus. Jäsenetutilauksen voi tehdä joko verkossa tai itse tulostettavalla, postitettavalla tilauskortilla (postimaksu maksettu). Tämä ja muut jäsenedut löytyvät Siirtolapuutarhaliiton nettisivuilta. (1.3.16)

Vuoden 2016 hallitus on järjestäytynyt. Kokoonpano ja vastuualueet hallitussivulla. (12.1.16)

Kanitiedote: Rakennusviraston kaniseurannan mukaan kaneja on nyt useissa kaupunginosissa enemmän kuin vuosi sitten. Kanien aiheuttamien vahinkojen rajoittamiseen kannattaa ryhtyä ennen talvea: istutukset tulee suojata verkoilla ja rakennusten alustat suojata, jottei kaneille löydy sopivia pesäpaikkoja. Kaupunki pyydystää kaneja puistoalueilla.
Lähde: Rakennusviraston tiedote (8.9.16)

Vesi suljetaan tiistaina 4.10. Vesi suljetaan ja puutarhan runkoputkisto tyhjennetään ensi viikolla. HSY ei tyhjennä enää tänä vuonna vesiputkistoa. Työhön on tilattu LVI Vesi-Masa. Mukana talkooporukka.

 • Viljelijöitten on huolehdittava itse oman vesiputkensa tyhjennyksestä ja putken pään peittämisestä.
 • Palstan vesiputki on irrotettava liityntähanasta viimeistään 4.10.
 • Kiinni olevat putket irrotetaan runkoputkiston puhaltamisen yhteydessä.
 • Yhdistyksellä on kompressori, jota voi lainata palstan vesiputken puhaltamiseen. Kompressori on Päärynäpolun vasemmanpuoleisessa varastossa (porttiavain käy oveen).

Lisätietoa isanta(at)vallilanspy.net (29.9.16)

Valojuhlaa vietetään alueella lauantaina 26.11. klo 16 alkaen. Toimelassa lämpöpumput puhaltavat ja tarjolla on glögiä, keittoa ja kakkua sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa. Tarjoilu maksaa 5 e/henkilö. Arpoja yhden euron hintaan. Tuotto käytetään ulkovalaistuksen uusimiseen. Omille palstoille toivotaan kynttilälyhtyjä ja valojen loistetta jokaisen oman maun ja ideoinnin mukaan. Tervetuloa joukolla mukaan! (20.11.16)

Syksyn 2016 viimeiset saunavuorot lauantaina 1.10. Vedet suljetaan 3.10. alkavalla viikolla. (18.9.16)

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on lähettänyt kirjeen Vallilan siirtolapuutarhayhdistykselle. Kirje liittyy rakennusviraston ja ympäristökeskuksen 17.5.2016 siirtolapuutarhan alueella tekemään tarkastukseen, ja se on luettavissa jäsensivuilta. (2.8.16)

Huom! Sääennusteen takia torstaiksi (18.8.) suunnitellut talkoot on siirretty perjantaille 19.8. klo 17. Puretaan teltat ja pöydät Toimelan kentältä. Tervetuloa talkoisiin. (17.8.16)

Talkoolaisten tutustumiskäynti Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan lauantaina 20.8.2016 klo 14.00 ja 15.00. Kioskilla on ilmoittautumislista. Koska klo 14:n tutustumiskäynti tuli täyteen, järjestetään toinen käynti klo 15. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 17.8. Vierailulle mahtuu enintään 25 talkoolaista/käynti. (15.8.16)

Sähkömittareiden tarkistus palstoilla 84-92 ja 96-143 alkaen su 10.7. klo 11 ja siitä eteenpäin päivittäin ainakin kahden viikon ajan. Tarkemmat tiedot ilmoituksessa. (29.6.16)

Elojuhlat su 14.8. klo 13 alkaen. Iloista ohjelmaa koko perheelle, hyvää elävää musiikkia (mm. yhtyeet Nuottikriisi ja Hairahdus) ja juhlapuhujana Pekka Sauri. Kahvio keittoineen ja herkkuineen. Kenttäpelejä, ongintaa lapsille, arpajaiset ja ruletti. Myytävänä puutarhan tuotteita ja leivonnaisia. Vapaa pääsy. Tervetuloa! Elojuhlien mainos. (2.8.16)

Elojuhlien suunnittelukokous Toimelassa 21.7.2016 klo 17 alkaen. (11.7.16)

Hallituksen kokous Toimelassa 1.8.2016 klo 17.30. (11.7.16)

KOHTAAMISPÄIVÄT 9.7.2016

OHJELMA:

 • 9-10 Ilmoittautuminen ja aamupala
 • 10-11 Puheet: Liiton pj, Vallilan spy:n pj, Helsingin kaupungin edustaja ja Sitoumus 2050-tietoisku
 • 11-16 Vieraat on jaettu "erivärisiin" ryhmiin, joilla eri ohjelmaa: Lounas eri vuoroissa, vierailu Herttoniemen ja Ruskeasuon siirtolapuutarhoissa, vierailu Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, tikka- ja petankki-kisat, tutustuminen Vallilan museoon ja alueeseemme.
 • 16 Kisojen palkintojenjako ja päätöskahvit
 • 17 Päivä päättyy

Kaikki kuuntelemaan ja kohtaamaan muualta tulevia siirtolapuutarhalaisia!
Olettehan runsaslukuisena paikalla puutarhassa, niin että vieraat voivat tutustua teihin ja myös luvallanne vierailla palstallanne!
Toivotamme muiden siirtolapuutarhojen viljelijät lämpimästi tervetulleiksi Vallilaan!
(1.7.16)

Kohtaamispäivänä 9.7. puutarhan koko parkkialue on varattu vieraille! Siirräthän autosi pois parkkialueelta heti aamusta lauantaina 9.7. Koska on lauantai, voit huoletta siirtää autosi lähialueen kadunvarrelle tai Hämeentien sillan alle. (27.6.16)

Kohtaamispäivän pystytystalkoot to 7.7. alk. klo 17. Pystytetään teltat, tehdään tarvittavat kyltit, ym. valmistelutöitä Kohtaamispäivään liittyen. Jos et pääse heti klo 17, voit liittyä talkoisiin myöhemminkin. Kaikki apu on tervetullutta. Jos olet paikalla itse Kohtaamispäivänä la 9.7., tule auttamaan keittiössä. Apua tarvitaan mm. aamupalalle, lounaalle ja iltapäiväkahville. Ilmoittautumiset joko Patrik Floréenille, Olli Salinille tai Seija Hulkkoselle. (27.6.16)

Siirtolapuutarhat ennen ja nyt -tilaisuus Pakilan siirtolapuutarhan kerhotalossa la 2.7. klo 13. (Tilaisuuden mainos.) (28.6.16)

Juhannusta rakentamaan! Teltan pystytys Toimelan kentälle torstaina 23.6. klo 17. Kokon rakennus Toimelan kentälle perjantaina 24.6. klo 12. Ota lapio mukaan! Tervetuloa! (23.6.16)

Kohtaamispäivän suunnittelupalaveri Toimelassa ma 27.6. klo 18. Talkootehtäviä tarjolla Siirtolapuutarhaliiton kohtaamispäivänä Vallilassa la 9.7. Tervetuloa! (21.6.16)

Nuohous järjestetään yhteistilauksena ma-ke 20.-22.6. Ilmoita palstan numero sähköpostilla, nuohooja@nuohousliike-rantanen.com, tai tekstiviestillä, puh. 0400 703 465. Nuohouksen hinta 50 e. (3.5.16)

Kevätkokous la 9.4. klo 14.00 Paavalin kirkon yläsalissa, kahvitarjoilu alkaa klo 13.00 ja ilmoittautuminen klo 13.30. Kokouskutsu ja esityslista. Kokousmateriaali (vuosikertomus, tilinpäätös ja alustava toimintakalenteri) löytyy jäsensivulta.

Sähkönkulutus on ollut suurta tammikuussa, joten tarkistakaa, onko mökkiinne jäänyt sähkölaitteita päälle. (20.2.16)

Valojuhla la 21.11. klo 16 Toimelassa. Keittoja kolikoilla ja mukavaa yhdessäoloa kaikille. Valaise mökkisi ja puutarhasi kaikkien iloksi! Mainos

Roska-astioiden viimeiset tyhjennykset: energiajae ti 27.10., metalli ja lasi ke 28.10., sekajäte ma 2.11.2015.

Elojuhlat su 9.8. klo 13-16. Iloista ohjelmaa (esiintymässä Jaana Saarinen), hyvää elävää musiikkia (Mustat Silmät, Meiss ja 4 Fun). Kahvio keittoineen ja herkkuineen. Kenttäpelejä, ongintaa lapsille, arpajaiset ja ruletti. Myytävänä puutarhan tuotteita ja leivonnaisia. Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Elojuhlien mainos

Kansainvälinen siirtolapuutarhapäivä la 25.7.: avoimet ovet Vallilan siirtolapuutarhassa. Jos vierailijat ovat tervetulleita myös omalle palstallesi, laita portille merkiksi kastelukannu.

Sähkömittareiden tarkistus Omenapolulla alkaa la 18.7. klo 10. Tarkistus aloitetaan palstasta 29 ja sieltä Hämeentietä kohti. Halutessasi voit sopia tarkistusajan ottamalla yhteyttä joko Matti Markukseen puh. 040-7674287 tai Maaret Leijolaan puh. 0400-967867.

Vuoden 2015 hallitus on järjestäytynyt. Kokoonpano ja vastuualueet hallitussivulla. (9.1.15)

Kanien metsästys: Kaupungin kaniampujat taas liikenteessä. Pyyntikausi alkoi 1.10. ja jatkuu 31.3. asti. Kaneja ja rusakoita metsästetään jousipyssyillä ja loukuttamalla." (2.10.14)

Hunajan myyntiä: Ennen syyskokousta, joka on su 14.9. klo 13 Toimelassa, myydään loput Vallilan hunajat. Yhteensä tuli hunajaa noin 90 kiloa. Pesät siirretään pois syyskuussa. (4.9.14)

Palstakatselmuksen tulokset on jaettu viljelijöille palstan postilaatikkoon. Palstakatselmuksen suorittivat Porttitien länsipuolella Päivi Helminen ja Senja Lappalainen (palsta 158) ja Porttitien itäpuolella Ken Pennington (30) ja Riitta Ammunet (14). Jos teillä on jotain kysyttävää palstakatselmuksesta, kannattaa kysyä heiltä. (23.7.14)

Nuohous perjantaina 1.8.! Jos haluat tilata mökillesi nuohouksen, laita nimesi listaan kioskin kuistilla viimeistään tiistaina 29.7. Kierros alkaa klo 9. Pitää olla itse paikalla. (23.7.14)

Liputuksesta vastaavat Harto Hänninen ja Pauli Pöllänen (Tammitie 97), jotka myös säilyttävät lippua kesän ajan. Yksityistilaisuuksien liputustoiveet vähintään vuorokautta ennen heidän postilaatikkoonsa tai tekstiviestillä 0408429015. (20.7.14)

Elojuhlien arpajaisten voittotavaroita (tai rahaa) kerätään 18.-20.7. ja niitä voi myös jättää mökeille 2, 3, 112 ja 129 viimeistään 29.7. mennessä lahjoittajan mökkinumerolla varustettuna. Keräyksen yhteydessä myydään 2 euron arpoja. (17.7.14)

Valokuva- ja videokilpailu Vallilan siirtolapuutarhassa: Aiheena "Eläimet siirtolapuutarhassa". Kilpailutyöt lähetetään 29.7. mennessä sähköpostitse Seppo Malleniukselle (seppo.mallenius(ät)gmail.com). Kuvat voi toimittaa myös muistitikulla tai paperiversiona, mutta asiasta on sovittava Sepon kanssa hyvissä ajoin ennen määräpäivää. Tiedostojen nimeen liitetään nimimerkki, jotta raati voi arvioida kilpailutyöt anonyymisti. Videon maksimipituus on yksi minuutti. Voittajat julkistetaan Elojuhlissa 3.8.2014. Kuvia ja videoita voidaan käyttää yhdistyksen nettisivuilla ja julkaisuissa. (7.7.14)

Palstojen katselmukset 30.6.-13.7. (23.6.14)

Valokuvia siirtolapuutarhasta: Siirtolapuutarhaliiton kalenteria 2015 varten tarvitaan Vallilasta hyviä käsittelemättömiä digikuvia. Lähettäkää kuvanne puheenjohtajalle 1.7. mennessä pj(ät)vallilanspy.net. (23.6.14)

Valaistuksen uusiminen: Kokouksessa 1.6.2014 näytetty materiaali: Street-malli on halvempi ja siihen on vasta tulossa LED-versio. Victor-malli on kalliiimpi ja siihen saa LED-version jo nyt. Hinta-arvio on noin 100000 euroa Street-lampulla ja noin 130000 euroa Victorin LED-lampulla. (1.6.14)

Kotipuutarha-lehti: Puutarhaliitto myöntää 22%:n alennuksen Kotipuutarha-lehden normaalihintaisesta kestotilauksesta. Halukkaat voivat myös vaihtaa normaalihintaisen kestotilauksensa alennushintaiseksi tilaukseksi ilmoittamalla tilaustiedot Siirtolapuutarhaliittoon, info(ät)siirtolapuutarhaliitto.fi, puh. 010 321 3540. (12.5.14)

Hiekkaa ja kivituhkaa myytävänä Puolikuussa. (9.5.14)

Etsitään saunanlämmittäjää! Vallilan siirtolapuutarhan sauna lämpiää talkoovoimin. Etsimme saunanlämmittäjää huolehtimaan vakiovuoroista sekä tilaussaunavuoroista. Lämmittäjän puuttuessa sauna pysyy kylmänä. Tämä talkootyö sopii parhaiten henkilölle, joka asuu puutarhalla kesäkauden. Jos haluat nauttia lämpimistä löylyistä ja olet kiinnostunut tehtävästä, ota yhteys talkoovastaava Jaakko Korpisaareen, palsta 10, puh. 040 777 9422. (7.5.14)

Kaupunkiviljelyakatemia: Uutiskirje (kevät 2015). Tietopaketti Helsingin keskeisten viljelytoimijoiden kurssi- ja tapahtumatarjonnasta. (24.4.14)

Tukholman puutarhamessut: Tervetuloa Siirtolapuutarhaliiton matkalle Tukholman puutarhamessuille 22.-24.3.2014. Pikaiset ilmoittautumiset 24.2.2014 mennessä, ks. ohjelma. (20.2.14)

Kaupunkiviljelyakatemia: Uutiskirje 1/2014. Tietopaketti Helsingin keskeisten viljelytoimijoiden kurssi- ja tapahtumatarjonnasta. (7.2.14)

Lepaan kurssi: Siirtolapuutarhaliiton puutarhanhoidon kurssi Lepaalla pidetään 7.-11.4.2014. (28.12.13)

Valojuhlat la 23.11.2013: klo 13 lumilingon esittely Toimelan kentällä, klo 16 tapaaminen Toimelan edessä, oma glögi mukaan! Tällä kertaa ei ole tarjoilua. Valot mökin ikkunoihin ja hyvää mieltä! Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia. (20.11.13)

Maksut: Maksamattomat hiekka-, multa-, pysäköinti- ja saunamaksut tulee maksaa yhdistyksen tilille viipymättä. Tarkemmat ohjeet oheisessa tiedotteessa. (27.8.13)

Elojuhlat su 4.8.2013 klo 13-16 Toimelassa. Iloista ohjelmaa, hyvää elävää musiikkia. Suolaista ja makeaa, mm. wokkia oman sadon antimista. Arpajaiset ja kenttäpelejä, satotuotteita. Tervetuloa!
(Mainos) (30.7.13)

Aluejärjestön kesäkisat su 28.7.2013 Vallilan siirtolapuutarhassa: tulokset sekä luontopolun kysymykset ja oikeat vastaukset. (30.7.13)

Palstakatselmus suoritetaan alkaen ma 22.7.2013. (17.7.13)

Nuohous yhteistilauksena la 29.6. klo 8-13 välisellä ajalla. Tilauslistat ovat parkkipaikan turvekatoksen alla olevalla ilmoitustaululla. Tilaukset tehdään poluittain/teittäin. Nuohouksen hinta on 40 € ja maksu tulee suorittaa käteisenä. (14.6.13)

Keskustelutilaisuus: Toimelassa su 16.6.2013 järjestetyn keskustelutilaisuuden yhteenveto. (18.6.13)

Vettä luvassa: HSY Vedeltä on tilattu vesien liitäntä vapuksi. Edellyttää ettei ole jäätymisvaaraa. Vesiporukka tarkistaa palstakohtaisten hanojen kiinniolon. (23.4.13)

Kumpulanpuron hulevesiongelmat: Rakennusvirasto järjesti Vallilanlaakson hulevesiongelmaa käsittelevän asukasillan ja työpajan ti 19.3. Mäkelänrinteen lukiossa. Katso uusimmat tiedot aiheesta sivulta sites.google.com/site/puistojenpuolesta. (20.3.13)

Asukastilaisuus: Rakennusvirasto järjestää Vallilanlaakson hulevesiongelmaa käsittelevän asukasillan ja työpajan ti 19.3. klo 18.00-20.30 Mäkelänrinteen lukiossa (Mäkelänkatu 47). Tarkemmat tiedot oheisessa tiedotteessa. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. (14.3.13)

Vuoden 2013 hallitus on järjestäytynyt. Kokoonpano ja vastuualueet hallitussivulla. (15.1.13)

Keskustelutilaisuus: Kumpulaseura järjestää sunnuntaina 13.1. klo 14-16 keskustelutilaisuuden Kumpulan Kylätilassa, Intiankatu 31. Aiheina on Kumpulanpuron saastuminen, hulevesialtaat ja louheenajo Vallilanlaakson läpi. Uusimmat tiedot aiheeseen liittyen löytyvät sivulta sites.google.com/site/puistojenpuolesta. (7.1.13)

Lepaan kurssi: Siirtolapuutarhaliiton puutarhanhoidon kurssi Lepaalla 15.-19.4.2013. Ilmoittautuminen Siirtolapuutarhaliiton toimistoon puh. 09-763 155, info(ät)siirtolapuutarhaliitto.fi tai Pengerkatu 9 B 39, 00530 Helsinki. Ilmoittautumisaika päättyy 28.2.2013. (7.1.13)

Valokuvanäyttely: Vallilan siirtolapuutarhan 1930-luvusta kertova valokuvanäyttely on esillä Vallilan kirjastossa (Päijänteentie 5) 15.11.-15.12.2012 kirjaston aukioloaikana. (15.11.12)

Rakennuslupahakemukset toimitetaan myös talvella kioskin aloitelaatikkoon. Hakemuksen jättämisestä voi ilmoittaa rakennustoimikunnalle sähköpostilla rakentaminen(ät)vallilanspy.net. (26.9.12)

Syystalkoot Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ke 3.10. klo 15–18. Ystäväyhdistyksen jäseniä kutsutaan syystalkoisiin Kumpulan puutarhaan. Edellisvuosien tapaan talkoolaiset poistavat puutarhurin johdolla hyötymaiden yksivuotiset hyötykasvit. Työvälineet saa puutarhasta, ja yhdistys tarjoaa talkookahvit. Mukaan säänmukainen vaatetus ja iloinen talkoomieli! (26.9.12)

Varainsiirtoverokiista: Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö ei hakenut asiassa valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, joten Helsingin hallinto-oikeuden päätös on lainvoimainen ja verotoimisto joutuu tekemään uuden päätöksen varainsiirtoverosta.
Tarkempia tietoja varainsiirtoveroon liittyvästä kiistasta tiedotesivulla. (23.8.12)

Kansainvälinen siirtolapuutarhapäivä la 28.7. Vallilan siirtolapuutarhassa. Päivän aikana lähialueen asukkaat voivat tutustua puutarha-alueeseen. Myös museomökki on avoinna ja sitä esitellään vieraille samoin kuin Toimelassa olevaa yhdistyksen syntyhistoriaa kuvina. Ne palstat, joille vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan itse puutarhaankin, varustavat portinpielensä kastelukannulla. Vieraille on tarjolla kahvia, leivonnaisia ja mehuja. Ovet ovat avoinna klo 12.00 – 15.00. Tervetuloa! (18.7.12)

Rakennustoimikunnan vastaanotto järjestetään ti 26.6. klo 18-20 Toimelassa. Oheisessa tiedotteessa tarkempia tietoja ja selostusta siitä, että lupa tarvitaan edelleen kaikkeen rakentamiseen. (8.6.12)

Tiedote hallitukselta: Raimo Parikka ei pääse vielä la 9.6. vetämään VSPY:n historiatyöpajaa, kuten oli tarkoitus. Sen sijaan puheenjohtaja Olli Salin pitää kello 12-13 puheenjohtajan vastaanoton mm. parkkilupien, mahdollisten siirtojen/vuokrasopimusten, ylimääräisen kokouksen yms. tiimoilta. (7.6.12)

Kirpputori ja harrastetöiden myynti Toimelan kentällä la 16.6. klo 13-16. Myyntitila on ilmainen. Ei ennakkoilmoittautumista, avoin myös siirtolapuutarhan ulkopuolisille. Yhdistyksen pöydälle voi lahjoittaa myytäväksi hyväkuntoista tavaraa. Kahviosta voi ostaa kahvia, voileipiä ja leivonnaisia. Tervetuloa! (30.5.12)

Varainsiirtovero: Helsingin hallinto-oikeus on 14.5.2012 ratkaissut varainsiirtoverokiistan edellisen puheenjohtajan Patrik Floréenin hyväksi. Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätökseen vedoten Patrik oli pyytänyt palautusta varainsiirtoverosta, mutta verotoimisto oli hylännyt palautuspyynnön viitaten siihen, että palstan vuokra on käypä. Helsingin hallinto-oikeus toteaa kuitenkin, että vuokraoikeus ja siirtolapuutarhapalstan kasvillisuus muodostavat merkittävän ja erillisen osan kauppahinnasta. Varainsiirtovero on suoritettava ainoastaan rakennuksen osalta. Seuraavaksi odotetaan verotoimiston uutta päätöstä. Tarkempia tietoja tiedotesivulla. (22.5.12)

Roskakatos ja vesi on avattu huhtikuun lopulla. (3.5.12)

Museon preppaustilaisuus kaikille viljelijöille Toimelassa su 20.5. klo 13. Tutustumme 80-juhlavuoden valokuvanäyttelyyn ja 1930-luvun asiakirjoihin, minkä jälkeen siirrymme Vallilan siirtolapuutarhamuseoon. Tule tutustumaan alueen historiaan! (5.4.12)

Äitienpäivän ja Flooran päivän lounas on tarjolla Toimelassa su 13.5. klo 13. Lounaslippu tulee ostaa etukäteen! Tarkemmat tiedot oheisessa mainoksessa. (3.5.12)

Risulava Puolikuussa pe 4.5 (iltapäivällä) - la.5.5. (24.4.12)

Toimelan siivoustalkoot la 28.4. klo 9-. (5.4.12)

Kevätkokous su 1.4.2012 alkaen klo 14.00 Paavalin kirkon kokoushuoneessa (Sammatintie 5). (23.3.12)

Rakentaminen: Uusia rakentamisohjeita valmistellaan. Rakennuslupia voidaan myöntää, kun yhdistys ja rakennuslautakunta ovat hyväksyneet ohjeet. (21.2.12)

Tukholman puutarhamessut: Siirtolapuutarhaliitto järjestää messumatkan Tukholmaan 14.-16.4.2012. Ilmoittautumiset 13.3.2012 mennessä. Tarkemmat tiedot oheisessa tiedotteessa. (9.2.12)

Hallitus 2012: Syyskokouksessa valittu hallitus järjestäytyi kokouksessaan 13.1.2012. Kokoonpano ja vastuualueet hallitussivulla. (17.1.12)

Puheenjohtajan joulutervehdys:
Tapahtumarikas vuosi 2011 on lopuillaan. Joulukuussa kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamme. Valitettavasti se myös hyväksyi joukkoliikennekadun kaavan. Nyt kuitenkin rauhoitutaan joulunviettoon.
Kiitos kaikille yhteistyöstä puheenjohtajakauteni aikana. Toivotan kaikille oikein hyvää joulua, hyvää juhlavuoden 2012 alkua sekä uuden viljelykauden odotusta!
Patrik
(22.12.11)

Asemakaavat: Kaupunginvaltuusto hyväksyi 14.12. kokouksessaan yksimielisesti Vallilan siirtolapuutarhan kaavan. Joukkoliikennekatu hyväksyttiin myös äänin 46-37. Hyväksyttiin myös useita ponsia, joiden tarkoitus on vähentää joukkoliikenteen haittaa. Myös seuraava ponsi hyväksyttiin: "Valtuusto edellyttää selvitettäväksi, voidaanko Vallilanlaakson kautta johdettavien Keski-Pasilan hulevesien purkuputki sijoittaa pääosin kulkemaan kaavassa osoitetun joukkoliikennekadun alla." (Ks. myös tiedotesivua.)
(Kaupunginvaltuuston päätöstiedote.) (15.12.11)

Asemakaavat: Kaupunginhallitus on hyväksynyt Vallilan siirtolapuutarhan asemakaavan kokouksessaan 7.12.2011. Samoin kaupunginhallitus hyväksyi joukkoliikennekadun asemakaavan äänin 10-5. Seuraavaksi kaavat menevät kaupunginvaltuustoon.
(Kaupunginhallituksen päätöstiedote.) (9.12.11)

Lepaan kurssi: Seuraava Siirtolapuutarhaliiton puutarhanhoidon kurssi järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan-toimipisteessä Hattulassa 23.-27.4.2012. Ilmoittautumiset Vallilan siirtolapuutarhayhdistyksen hallitukselle 29.2.2012 mennessä. (6.12.11)

Jäteastiat: Sekajäteastioiden tyhjennykset lokakuussa vain maanantaisin, viimeinen tyhjennys 31.10. Energiajaeastiat tyhjennetään viimeisen kerran ensi viikolla (vko 41). (5.10.11)

Viimeinen saunavuoro la 1.10. ja saunan loppusiivous ma 3.10. (29.9.11)

Tulvavahingot: Jos olet kärsinyt tämän vuoden tulvassa 22.8. vahingoista, ilmoitathan niistä puheenjohtajalle 15.10. mennessä joko sähköpostitse (pj(ät)vallilanspy.net) tai laittamalla lapun aloitelaatikkoon kioskin kuistilla. Ilmoituksesta on käytävä ilmi palsta ja nimet (ilmoittajat, joille on tullut vahinkoa), vahingon muoto (esimerkiksi "10 neliön sipulimaa tuhoutunut") ja vahingon taloudellinen vaikutus (esimerkiksi "vahingon arvo on xx euroa, koska tämän verran tuhoutuneet vihannekset maksaisivat kaupassa"). Yhdistys tekee kaupungille vahingonkorvaushakemuksen, mikäli vahinkoilmoitusten summa ei ole kovin vähäinen suhteessa maksamaamme vuokraan. (27.9.11)

Syyskokouksen 25.9.2011 hyväksymät toimintakertomus ja talousarvio vuodelle 2012 ovat saatavilla jäsensivulla. (27.9.11)

Maksut mm. Toimelan vuokraamisesta, tilaussaunasta ja hiekasta voi suorittaa yhdistyksen tilille (sama tili jolle maksatte jäsenmaksun, ryhmämaksun ja vuokran). Viestikenttään merkittävä maksajan palstan numero, maksun aihe sekä muut maksun yksilöivät tiedot. (25.9.11)

Hiekkaa voi maksaa syyskokouksessa sunnuntaina 25.9. (14.9.11)

Saunavuorot la 17.9. ovat normaalista poikkeavat "Villi 50-luku" -iltamien takia: naiset klo 15-17, miehet klo 17-22. (9.9.11)

Risulava Puolikuussa pe 16.9. (ilta) - la 17.9. Risuja ei saa jättää maahan! (9.9.11)

Rakennuslupien tarkastus: Yhdistyksen hallitus on päättänyt toteuttaa vuonna 2008 annettujen rakennus- ja rakennelmalupien perusteella tehtyjen rakennustoimenpiteiden tarkastuksen kuluvan syksyn aikana. Tarkastukset tehdään pääsääntöisesti viikonloppuna 10.-11.9. klo 14-17 välisenä aikana. Tarkemmat ohjeet oheisessa tiedotteessa. (27.8.11)

Romulava tuodaan siirtolapuutarhan parkkipaikalle pe 9.9. illalla. Romuja voi heti alkaa tuoda. Ei ongelmajätettä! (26.8.11)

Tulva: Rankka ukkossadekuuro ma 22.8. klo 19-20 nosti tulvan siirtolapuutarhaan: kuvagalleria. (23.8.11)

Logokilpailu: Vallilan siirtolapuutarhan 80-vuotisjuhlavuoden logokilpailun tulokset sekä raadin arviot ja perustelut. (19.8.11)

Sähkörahastus su 28.8. klo 13 Toimelassa. Katso ohjeet oheisesta tiedotteesta. Arpajaisvoittoja voi myös lunastaa. (5.8.11)

Elojuhlat su 14.8. klo 13 Toimelassa. Esiintymässä Jorma Uotinen. Elojuhlien mainos. (5.8.11)

Elojuhlien suunnittelukokous ti 2.8. klo 18 Toimelassa. Tule ja kerro, mitä sinä voit tuoda myytäväksi (esim. marjoja, kasviksia, kukkia sekä leivonnaisia kahvilamyyntiin ja kotiin vietäväksi). Samalla voit tarkistaa, mitä talkootöitä elojuhlissa vielä löytyy. Kokouksessa sovitaan tehtävien jaosta ja käytännön järjestelyistä. Voit myös jättää viestin: Patrik, palsta 130, puh. 040-5700444, pj(ät)vallilanspy.net. (26.7.11)

Elojuhlat: Tule mukaan Elojuhlien järjestelytiimiin! Ilmoittaudu lapulla aloitelaatikkoon tai sähköpostitse: pj(ät)vallilanspy.net. Suunnittelukokous ti 19.7. klo 19 saunan kuistilla. Tarvitaan talkoolaisia mm. soppakeittiöön, kahvilaan, hillo-, mehu- ja leivonnaismyyntiin sekä letunpaistajia, makkarangrillaajia, tiskareita, peleihin lippumyyjiä ja arpajaisryhmään. (15.7.11)

Kansainvälinen siirtolapuutarhapäivä la 30.7. Siirtolapuutarhassa avoimet ovet. Museomökki auki, kioskilla virvokkeita. Myytävänä kahvia ja raparperipiirakkaa, kotiinvietäviä leivonnaisia sekä marjoja, mehuja ja kukkia. Laittakaa kastelukannu palstan portin pieleen sen merkiksi, että palstalle saa tulla käymään! (15.7.11)

Kotitalousvähennys: Muistakaa käyttää kotitalousvähennystä tänä vuonna. Ensi vuonna vähennys saattaa olla pienempi. Vähennyksen saa korjausrakentamisesta, ei uudisrakentamisesta, ks. verohallinnon info. (15.7.11)

Asemakaavat: Kerro mielipiteesi siirtolapuutarhan asemakaavasta! Jätä mielipiteesi / ehdotuksesi kioskin aloitelaatikkoon tai sähköpostitse (hallitus(ät)vallilanspy.net) viimeistään pe 22.7.2011. Siirtolapuutarhan asemakaavaehdotus (kartta ja sen tekstit) ovat nähtävillä pääilmoitustaululla sekä kaupunkisuunnitteluviraston nettisivuilla. Lisätietoja myös tiedotesivulla.

Ajankohtaisia talkootöitä on listattu tiedotesivulla. (6.7.11)

Palstojen katselmus tehdään ke 6.7. ja pe 8.7. välisenä aikana. (4.7.11)

Aluejärjestön kesäkisat su 24.7. klo 10 Kumpulan siirtolapuutarhassa (ks. tiedote ja ohjelma). (4.7.11)

Rakentaminen: Yhdistyksen kokous 29.5.2011 ei hyväksynyt uusimmassa lehdessä (1/2011) ollutta rakennelmaohjetta. Se siis ei ole voimassa, vaan sovelletaan ohjetta "Siirtolapuutarhoissa rakentaminen" rakennusvalvontaviraston ohjeiden mukaisesti. Kaikissa rakentamisasioissa on oltava yhteydessä rakennustoimikuntaan, koska ohjeen mukaan kaikkeen uudis- tai muutosrakentamiseen (esim. aidan rakentamiseen) on pyydettävä hallituksen lupa. (28.6.11)

Kesä T.I.L.A. -ohjelmassa ma 27.6. klo 18.30 (MTV3 AVA) vieraillaan mm. Vallilan siirtolapuutarhassa. Ohjelman näkee netissä MTV3:n Katsomossa. Ohjelma kestää 21 min ja Vallilan siirtolapuutarhan osuus alkaa n. 14 min kohdalla. (28.6.11)

Parkkipaikka: Kaupunki levittää parkkipaikalle kivituhkaa ke 29.6. Autot siirrettävä siksi päiväksi pois! (23.6.11)

Kesän 2011 kilpailut: Hallitus julistaa kaksi kilpailua: (1) Hahmottele, piirrä tai maalaa tunnus VSPY:n 80-vuotisjuhlavuodelle 2012. (2) Kirjoita Vallilan siirtolapuutarhaan liittyvä lyhyt tai pitkä kertomus, runo, sarjakuva, pakina tai kasku. Viimeinen palautuspäivä 31.7.2011. Tarkemmat tiedot oheisessa ilmoituksessa. (20.6.11)

Museon esineistö: Opiskelija Heidi Ryhänen on luetteloimassa esineistöä museoviraston yhdistykselle myöntämällä avustuksella. Jos olet luovuttanut esineitä museoon tai tiedät niistä, voisitko käydä museomökillä mitä pikimmin ja kertoa Heidille tietosi. Hän kerää myös tarinoita elämästä siirtolapuutarhassa sen alkuaikoina. Heidiin voi ottaa yhteyttä (ennen juhannusta) käymällä päiväsaikaan museomökissä tai laittamalla lapun museomökin postilaatikkoon. (11.6.11)

V.S.P.Y.: Yhdistyksen lehdet on ladattavissa pdf-muodossa jäsensivulta. Huom: Yhdistyksen kokous 29.5.2011 ei hyväksynyt uusimmassa lehdessä (1/2011) ollutta rakennelmaohjetta. (10.6.11)

V.S.P.Y.: Painotalo painatti lehtemme väärin, korjattu lehtiversio tuli jakeluun 24.5. (22.5.11)

Asemakaavat: Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 5.5.2011 lähettää Vallilan siirtolapuutarha- ja katualuetta koskevan asemakaavaehdotuksen ja puistoaluetta koskevan asemakaavan muutosehdotuksen sekä Vallilanlaakson joukkoliikennekadun asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen kaupunginhallitukselle puoltaen niiden hyväksymistä. Lautakunta päätti, etteivät tehdyt muistutukset ja annetut lausunnot antaneet aihetta muihin toimenpiteisiin. Tarkemmat tiedot ehdotuksista ja päätöksistä ovat nähtävillä hankekorteissa:

Nuohous: Kesäkuun aikana järjestetään nuohousta yhteistilauksena. Päivä tarkentuu myöhemmin. Maksu on noin 50 €/mökki. Nuohousta tarvitsevat ilmoittautukaa sihteerille sähköpostilla (siht(ät)vallilanspy.net) tai kioskilla olevaan listaan 22.5.2011 mennessä. (6.5.11)

Matka Pietariin: Aluejärjestö järjestää laivamatkan Pietariin 4.-7.7.2011. Ohjelmassa mm. tutustuminen datsakylään ja Pietarin kasvitieteelliseen puutarhaan. Tarkemmat tiedot oheisessa tiedotteessa. (29.4.11)

Kasvitieteellisen puutarhan ystävien kevättalkoot pidetään Kaisaniemessä ke 27.4 klo 15-18, tapaaminen kasvihuoneiden luona. Ks. myös Puutarhan ystävien kotisivua. (19.4.11)

Museoviraston avustus: Museovirasto on myöntänyt Vallilan siirtolapuutarhayhdistys ry:lle 3500 euron avustuksen käytettäväksi Vallilan siirtolapuutarhamuseon kokoelmien luettelointiin. Työ tulee tehdä Helsingin kaupunginmuseon / Keski-Uudenmaan maakuntamuseon valvonnassa. Avustus tulee käyttää vuoden 2011 aikana. (4.4.11)

Vartiokylän omakotiyhdistys järjestää puutarhamatkan Riikaan ja Salaspilsin kukkamarkkinoille 13.-15.5. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet oheisessa tiedotteessa. (24.3.11)

Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry järjestää vierailun Viherpajan puutarhakeskukseen to 31.3. sekä retken Turun kasvitieteelliseen puutarhaan Ruissaloon ti 24.5. Tarkemmat tiedot oheisessa jäsenkirjeessä. (Puutarhan ystävien kotisivu). (22.3.11)

Murtovarkaita siirtolapuutarhassa: Viikolla 10 (7.-13.3.) on murtauduttu ainakin kolmeen mökkiin Tammitiellä ja Omenapolulla. Kannattaa tarkistaa oman mökin tilanne! Hämeentien puoleiselta pikkuportilta on lisäksi hävinnyt riippulukko. (16.3.11)

Puutarhamessut: Siirtolapuutarhaliitto hakee messuesittelijöitä esittelypisteeseensä Kevätpuutarha-messuille, jotka pidetään Helsingin Messukeskuksessa to-su 7.-10.4.2011 klo 10-18. Neljän tunnin talkoovuorot (klo 10-14 tai 14-18, sis. kahvitunnin). Koulutustilaisuus ma 4.4. klo 16.00 Liiton toimistossa (Pengerkatu 9 B). Ilmoittautumiset puheenjohtajalle. (9.3.11)

Lepaan kurssi pidetään 11.-15.4.2011. Lisätietoja löytyy oheisesta mainoksesta. Ilmoittautumiset sihteerille. (8.3.11)

Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 16.3. klo 17.30 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Tarkemmat tiedot oheisessa jäsenkirjeessä (kotisivu). (4.3.11)

Siirtolapuutarhamökkien varainsiirtovero: Pääkaupunkiseudun verotoimisto on lähettänyt yhdistykselle oheisen tiedotteen koskien KHO:n ennakkopäätöstä siirtolapuutarhapalstojen ostamisen yhteydessä maksettavasta varainsiirtoverosta.
Aluejärjestö on antanut Verohallinnon pyynnöstä oheisen lausunnon.
Ellei viiden vuoden määräaika jo maksetun varainsiirtoveron palautushakemuksen tekemiseksi ole pian umpeutumassa, yhdistys suosittelee odottamaan verottajan päätöksiä ensimmäisistä palautushakemuksista. Tarkempia tietoja tiedotesivulla. (1.3.11)

Vuosikokouksen 27.2.2011 hyväksymät uudet säännöt, toimintakertomus vuodelta 2010 ja tiedote talkoista 2011 ovat nähtävillä jäsensivulla. (28.2.11)

Paavalin seurakunta: Tervetuloa juhlimaan 80-vuotiasta Paavalinkirkkoa lauantaina 5.3. (kansanjuhla klo 11 alkaen) ja sunnuntaina 6.3. (juhlamessu klo 10). Tarkemmat tapahtumatiedot Paavalin seurakunnan nettisivuilla. (24.2.11)

Tukholman puutarhamessut: Siirtolapuutarhaliitto järjestää messuristeilyn Tukholmaan 25.–27.3.2011. Hinta 220 €. Varaukset 15.2. mennessä. Tarkemmat tiedot oheisessa tiedotteessa. (9.2.11)

Siirtolapuutarhurin kalenteri 2011: Kalentereita on vielä saatavana Siirtolapuutarhaliiton toimistosta, puh. 09 763 155 tai sgarden(ät)siirtolapuutarhaliitto.fi. Hinta 7 € + postikulut. (9.2.11)

Hallitus järjestäytyi kokouksessaan 14.1.2011.

 • Puheenjohtaja: Patrik Floréen
 • Varapuheenjohtaja: Matti Rauko
 • Sihteeri: Antti Tuomela
 • Varasihteeri: Heikki Joustie
 • Talkoovastaava: Peter Hiltunen, apunaan Ken Pennington
 • Tiedottaja: Tellervo Hyvönen
 • Rahastonhoitaja: Kristiina Toiviainen (hallituksen ulkopuolinen)
 • Toimelavastaava: Kaisa Ruth
 • Saunavastaava: Matti Rauko
 • Lehden toimituskunta: Patrik Floréen, Tellervo Hyvönen, Kristiina Toiviainen
 • Rakennustoimikunta: Matti Rauko (kokoonkutsuja), Liisa Heiskanen, Heikki Joustie, Jere Saarikko, Antti Tuomela
 • Museomökkitoimikunta: Peter Hiltunen (museovastaava), Jere Saarikko, Maaret Leijola, Vera Järvinen, Sirkku Paananen, Kristiina Toiviainen

Tarkemmat yhteystiedot hallitussivulla.

Kaupunkipuistoaloite: Vallilan siirtolapuutarhayhdistys haluaisi yhdessä kaupungin muiden siirtolapuutarhayhdistysten kanssa saada Helsinkiin kaupunkipuiston. Yhdistyksen tarkoitus on vuoden 2011 alussa lähettää aloite asiasta kaupungille. Aloitteen tekstiluonnos on esillä netissä julkisena adressina, jonka kuka tahansa voi allekirjoittaa. (21.12.10)

TV-elokuva, jota kuvattiin osittain Vallilan siirtolapuutarhassa Raija Uhleniuksen mökillä (92), esitetään kolmiosaisena nimellä Jäähyväisiä (Avsked) YLE FST5 -kanavalla ke 15.12., 22.12. ja 29.12. klo 21.30. (13.12.10)

Siirtolapuutarha-lehden valokuvakilpailussa saatiin kaksoisvoitto Vallilan siirtolapuutarhaan: voittajaksi valittiin Leena Toivosen valokuva, ja toisen sijan sai Matti Kummunsalo. Palkitut valokuvat esitellään Siirtolapuutarha-lehdessä 5/2010. (13.12.10)

Syyskokouksen 26.9.2010 päätöksiä:

 • Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2011. Toimintasuunnitelmassa siirrettiin mullan ja soran myynti toukokuusta huhtikuulle.
 • Johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Patrik Floréen (palsta 130).
 • Johtokunnassa jatkavat Peter Hiltunen (palsta 17) ja Ken Pennington (palsta 30). Birgit Kauppinen eroaa johtokunnasta vuoden vaihteessa.
 • Johtokunnan jäseniksi valittiin kahdeksi vuodeksi Matti Rauko (palsta 110), Kaisa Ruth (palsta 20) ja Antti Tuomela (palsta 22) sekä yhdeksi vuodeksi Liisa Heiskanen (palsta 41).
 • Varajäseniksi valittiin Heikki Joustie (palsta 36), Tellervo Hyvönen (palsta 58) ja Raimo Paanamäki (palsta 146) (mainitussa järjestyksessä).
 • Päätettiin vuoden 2011 maksut: jäsenmaksu 45 €/15 €, liittymismaksu 100 €, ryhmämaksu 190 €, rakennusrahastomaksu 60 €, talkoomaksu 200 € (10 h × 20 €/h).
 • Jussin malja luovutettiin Raimo Paanamäelle.

(26.9.10)

Asemakaavaehdotukset: Yhdistyksen edustajat vierailivat 9.9.2010 kaupunkisuunnitteluvirastossa. Tapaamisesta arkkitehdin kanssa laadittiin oheinen muistio. Yhdistys on jättänyt seuraavat muistutukset asemakaavoista: Vallilan siirtolapuutarha, Vallilanlaakson joukkoliikennekatu. Katso myös tiedotesivua. (15.9.10)